Ik wil graag een inspirerend verhaal delen over een sterke, onafhankelijke vriendin van mij. Hopelijk lezen vrouwen dit en helpt het ze wat meer kracht uit zichzelf te halen. We beginnen het verhaal bij het huren van een rolcontainer in Amsterdam.

Mijn vriendin Annie en haar vriend Derek gingen samenwonen. Een prachtig jong koppel, al zeven jaar samen, met de nodige ups en downs; maar desalniettemin een koppel dat samen oud gaat worden. Zij was net afgestudeerd en had meteen een goede baan te pakken; hij slackte een beetje. Had zijn opleiding niet afgemaakt, spendeerde veel tijd voetballend met zijn vrienden, en woonde nog thuis.
Ze besloten samen te gaan wonen, grotendeels van haar inkomen. Na maanden zoeken en bieden, hadden ze eindelijk een woning gevonden buiten Amsterdam. Annie zag ze daar al kinderen opvoeden, maar haar vriend bleef een beetje achter. Hij betaalde nauwelijks mee aan de woning en deed ook niet echt zijn best om de woning op te knappen of het gezellig ‘hun plekje’ te maken.
Het stucen, vegen, verven; Annie deed het grotendeels zelf. Hij installeerde alleen een tv, waar hij op zat te gamen.
De doorslag kwam voor Annie nadat ze in maand drie de badkamer aan het opknappen was. Ze had de tegels eruit gesloopt en overal lag rommel. Ze vroeg haar vriend om te helpen met puinruimen, maar het kwam er niet van. Hij ging voetballen, er was iets op tv, hij had geen zin. Toen boekte hij ineens een weekje weg, met zijn vrienden, zonder overleg. Het huis gaf hem stress.

Annie was een beetje ten einde raad. Ze had een enorme domper, en huilde dagen achter elkaar. Ze wist niet meer wat ze moest doen, en ze besloot uiteindelijk maar het huis af te maken in haar eentje. Het eerste wat ze deed na deze beslissing, was een rolcontainer huren, in Amsterdam. Ze kreeg al het puin niet in losse vuilniszakken naar de stort, dus een grote ruime container voor de deur was wel zo handig.
Nadat ze al het vuilnis had geruimd en had weggegooid, voelde ze zich sterker dan ooit. Ze had Derek helemaal niet nodig! Gemotiveerd ging ze verder, tot het huis binnen een week klaar en schoon was. Toen Derek terugkwam, kon hij meteen zijn spullen pakken. Het huis was klaar, and so was she!
Door een rolcontainer zelf te huren en haar eigen zooi letterlijk en figuurlijk op te ruimen, kwam ze tot de conclusie dat ze liever alleen was. Het huis had ze toch zelf gekocht!
Waar een rolcontainer wel niet allemaal goed voor is.