Je rolt je mouwen lekker op en pakt de schuurmachine, je gaat hard aan de slag, want je wilt graag dat alles netjes en afgewerkt is, je hebt daar helemaal niemand anders voor nodig. Je kan het heus wel zelf, misschien krijg je wat rare blikken, wat vraagtekens van vrienden en familie want ‘Je klust toch nooit? Zou je geen professional bellen?’ of ‘Kan je niet een van de vrienden vragen?’ Maar je doet het zelf of je nou een makita schuurmachine of een festool schuurmachine moet gebruiken, je weet dat je hartstikke handig bent, en hebt helemaal niemand nodig, en toch krijg je nog scheve hoofden, mensen die het maar niet snappen. Tja, het is inmiddels wel 2019, en toch is het nog niet over.

We reiken een nieuw tijdperk

Het is raar om te bedenken dat de positie van vrouwen heel erg onderdrukt werd nog niet eens honderd jaar geleden, er is zo veel veranderd in zo’n korte tijd, en toch zien we zelf nu nog discriminatie en vooroordelen. Vraag jezelf maar eens af wat één goede reden is waarom vrouwen in hoge posities nog steeds minder betaald krijgen dan mannen in dezelfde posities? Dat slaat toch helemaal nergens op? Het is niet eens subtiel, een google search geeft je zat bewijs voor dit fenomeen, en het is nog eens ‘normaal’ ook.
Schuurmachine

Het is er altijd al ingeramd

Heb je ooit wel eens naar een wat oudere kinderfilm gekeken? Eentje met prinsessen en zo. Ze moeten altijd maar gered worden door een grote sterke man, het is altijd hetzelfde verhaaltje. Vanaf jonge leeftijd krijgen meisjes en ook jongens dit stereotiep met zich mee in de opvoeding, en het blijft ze heus wel bij. Het is nog maar een paar jaar geleden dat dit echt begon te veranderen, dat vrouwelijke personages een meer realistische rol kregen, en niet alleen maar afhankelijk zijn van de mannen. Maar dat dat nu pas gebeurt is best wel opmerkelijk.

Altijd je eigen keuze

Hiermee wil ik echt niet zeggen dat je nooit hulp mag vragen of hulp mag aannemen van een man, dat is ook hartstikke onzinnig natuurlijk. Wat ik hier wel mee wil zeggen is dat je echt niet op anderen hoeft te rekenen als jij die dingen al lang al zelf weet of kan alleen maar omdat anderen dat van jou verwachten. Als jij je eigen waarde weet, en daar trouw aan bent, dan is de mening van een ander niets minder dan een fluister van het duiveltje op je schouder. Weet wat je waard bent, en kom op voor waar jij in gelooft.