De zomer is begonnen! De kinderen zijn langzamerhand alles aan het afronden op school, zijn er wellicht geslaagden in huis en zul je zelf ook al rustig bezig zijn met voorbereidingen voor de vakantie. Bovendien zijn er weer meerdere maatregelen ingetrokken in zowel Nederland als andere landen, waardoor er een mooie zomer op ons staat te wachten. Zo kunnen we er bijvoorbeeld voor kiezen om te vliegen naar het buitenland en hier de zomervakantie door te komen, maar zijn er toch ook nog vele mensen die er graag voor kiezen om in Nederland op vakantie te zijn. In Nederland zijn we niet afhankelijk van de maatregelen in andere landen, maar is het natuurlijk ook hartstikke leuk om de mooiste vakantiebestemmingen dicht bij huis eens op te zoeken. We kunnen in Nederland naar de zee, naar de duinen, de heuvels maar vind je in Nederland ook vele bossen, zoals de Veluwe! Wat is er nu allemaal te doen op de Veluwe, welke accommodaties kun je hier vinden en wat dacht je van een vakantiepark die ook voor kinderen geschikt is?

Op vakantie in de Veluwe

De Veluwe is een enorm groot beschermd natuurgebied gelegen in de provincie GElderland. De natuur heeft hier vrij spel en vind je hier verschillende edelherten, wilde zwijnen en meer. Zo is er een beschermd gebied waar je na het kopen van een ticket een bezoek kunt brengen. Je kunt hier de verschillende wandelroutes volgen, maar zijn er onderweg ook gratis fietsen te pakken waarmee je het natuurgebied kunt verkennen. Je komt langs vele zandverstuivingen, bossen en grote heidevelden!

Rondom het natuurgebied is er ook nog erg veel te beleven en is deze Nederlandse vakantiebestemming geschikt voor jong en oud. Zo kun je bijvoorbeeld gaan wandelen, kun je gaan fietsen met de kinderen of kies je voor een tocht op de mountainbike voor een avontuurlijke dag. Op de Veluwe vind je de rust, kun je bijkomen van je drukke werkweken en het dagelijkse leven, maar is het juist ook mogelijk om spanning en avontuur op te zoeken tijdens je vakantie!

Komt tot rust op een vakantiepark in de Veluwe

Er zijn verschillende accommodaties te vinden in en rondom de Veluwe. Zo kun je kiezen voor een verblijf in het hotel, maar zijn er ook vele bungalows of luxe tenten te boeken waar je de nachten kunt doorkomen. Wanneer er ook kinderen meegaan op vakantie, kun je ook kiezen voor een Veluwe vakantiepark. Je bevindt je alsnog in hetzelfde gebied, maar beschik je hier op het vakantiepark ook nog eens over verschillende activiteiten en faciliteiten voor de kinderen. Op een vakantiepark Veluwe vind je zwembaden, is er een kidsclub, zijn er sportactiviteiten en is er nog veel meer te beleven voor een fijne vakantie met het gehele gezin!