Waar begin je bij de verlichting van een magazijn? Je hebt natuurlijk flink wat lampen nodig en dat verbruikt natuurlijk ook veel stroom. Gelukkig bieden LED lampen van High Bay een oplossing hiervoor. Je leest er alles over in deze blog.

Efficiënte lampen

Light-Emitting Diode, ook wel bekend als LED, lampen zijn lampen die efficiënter zijn dan klassieke gloeilampen. Hierdoor valt de energierekening bij het gebruik van LED lampen vaak lager uit dan wanneer er gloeilampen worden gebruikt. Om deze reden zijn ze voor magazijnen erg aantrekkelijk omdat er veel meer lampen nodig zijn om de volledige ruimte te verlichten. Ook gaan LED lampen langer mee dan gloeilampen, dit drukt de kosten natuurlijk nog meer. De lampen hoeven dus ook niet vaak vervangen te worden. Nog een bijkomend voordeel dus, aangezien de lampen in een magazijn vaak hoog hangen.

High Bay specialiseert zich in LED lampen die grote ruimtes kunnen verlichten. Hun lampen zijn geschikt zowel voor binnen- als buitengebruik doordat de lampen waterdicht zijn. De lampen hebben zelfs de IP65-waarde. De lampen zijn verkrijgbaar in twee kleuren: zwart en grijs.

De modellen van High Bay produceren ook veel lumen, namelijk 10.000 of meer. Lumen is de lichtopbrengst die een lamp produceert. Doordat de lichtopbrengst in lumen wordt berekend, is het niet meer nodig om naar het aantal Watt. Er is ook geen hoog vermogen nodig om het aantal lumen te verhogen, aangezien LED lampen efficiënter omgaan met de elektriciteit die beschikbaar is.

Slim omgaan met energie

Het is ook mogelijk om de lampen te verbinden met een dimmer of een slimme sensor. Met een dimmer kan de verlichting vanaf een afstand ingeschakeld worden en ook sterker of minder sterk worden ingesteld. Ook dit helpt om de lampen zo efficiënt mogelijk de elektriciteit te laten gebruiken.

Door de lampen te koppelen aan een sensor kun je de lampen zelfs alleen aan laten gaan wanneer er daadwerkelijk iemand zich in de ruimte bevindt. De sensor pikt namelijk beweging op en zal een signaal sturen naar de lamp wanneer er beweging gedetecteerd wordt zodat de lamp alleen dan aan zal gaan. Wanneer er geen beweging wordt gedetecteerd zal de lamp niet aangaan en dus ook geen energie verbruiken. Zo verbruik je dus nog minder elektriciteit.

High Bay LED lampen kopen

BES LED verkoopt veel led high bay lampen..Je kunt de lampen hier bestellen en ook om deskundig advies vragen, zij denken graag met je mee!