Het is belangrijk om  zo gezond mogelijk te eten. Een gezond dieet betekent namelijk ook een gezonde levensstijl. Hoewel al die snacks wel erg lekker zijn hebben ze geen toegevoegde waarde voor je gezondheid. Wanneer we denken aan iets lekkers tussendoor dan komt dat al snel neer op ongezonde en soms vette hap. Met gezonde ingrediënten kun je ook genieten van lekkere snacks. Sommige dingen kun je gewoon kopen en anderen moeten eerst even gemaakt worden. Wat alle snacks met elkaar gemeen hebben is dat ze erg lekker zijn om tussen de maaltijden door of erna van te genieten. In deze blog lees je welke gezonde snacks je kunt nuttigen in plaats van de ongezonde hap die je gewend bent.

Kant-en-klaar

Je ziet deze dingen misschien niet echt als een snack maar ze kunnen wel als snack gegeten worden. Kleine stukjes groente en fruit worden tegenwoordig in bijna elke supermarkt verkocht. Met veel  fruitsoorten heb je meteen je dagelijkse hoeveelheid vitamine C  binnen. Als je voldoende fruit en groente in huis hebt, heb je ook gelijk een aantal snacks. Ben je een fruitliefhebber dan kun je al je slechte snacks gewoon hier voor inruilen en op de gezonde tour gaan vanaf nu.

Zelf maken

Bananen zijn een uitstekend ingrediënt om dingen mee te bakken. Van cakes tot koeken en chips. Je kunt in een mum van tijd pancakes bakken van banaan. Tegenwoordig zie je steeds meer veganisten gebruik maken van bananen. Met wat muesli, noten en banaan maak je de meest lekkere koekjes en als dat niet al genoeg was kan je zelfs chips maken! Gewoon een kwestie van erg dunne plakjes snijden en deze in de oven laten bakken. Koekjes, pancakes en chips klinken als snacks niet waar? Dat dachten wij ook. Nu hebben we de banaan als voorbeeld genomen, maar er zijn genoeg recepten te vinden met noten, zaden en fruit om gezonde snacks mee te maken.

Je zult je fitter voelen

Als je een tijdje bezig bent met het eten van gezonde producten zal je verschil gaan merken. Gezond voedsel biedt je de stoffen die je lichaam nodig heeft (hierboven noemden we vitamine C al) en dat doen ongezonde snacks niet. Die zijn alleen lekker en doen verder helemaal niks goed voor je welzijn. Wil je een over het algemeen gezondere levensstijl dan is het achterwege laten van de typische snacks een must. In het begin zal het moeilijk zijn, maar later wil je niets anders meer!