Sinds kort ben ik de bezit van een oversized faux fur jas. Dit type jas is momenteel een hype in modeland. Voor mij reden genoeg om het zelf te willen ervaren. Ik zet de voordelen voor je op een rij. 

Comfort

Mijn nieuwe faux fur jas is super comfortabel als een knuffel van je beste vriend of vriendin. Ik vertrek vaak vroeg in de morgen op mijn fiets naar het werk. Deze jas houdt mij in weer en wind lekker warm. In de trein leg ik de jas vaak over mijn benen. Het voelt als een warme deken om mij heen. Niet alle luxe mode items zijn zo fijn om te dragen. De faux fur jas combineert een luxe uitstraling met warmte en comfort. 

Combineren

De faux fur jas is te krijgen in diverse modellen. Kort, lang, middellang met verschillende sluitingen. Dit heeft als voordeel dat je precies de jas kunt kiezen die bij je past. Zelf heb ik gekozen voor een middellang model met een dubbele rij knopen. De jas valt oversized. De faux fur jas staat chic bij een feestjurk en maakt een casual look helemaal af. Hij past makkelijk over een trui of colbert. Het is daarmee een heel veelzijdig mode item en een aanvulling op mijn garderobe. Binnenkort koop ik korte faux fur jas voor een sportieve look. Deze korte jas combineert geweldig met een spijkerbroek en enkellaarsjes. 


Voor elk budget

Elk zichzelf respecterend mode merk heeft een faux fur jas in zijn collectie. De goedkoopste jasjes zijn te krijgen vanaf enkele tientjes. Keuze in kleur, maat en model vind je bij de grote warenhuizen en online. Prijzen voor een merk jas beginnen bij 120 euro en lopen op tot 400 – 500 euro. Ik heb zelf een jas gekocht in het middensegment omdat ik langer dan één seizoen met deze jas wil doen. Naast de prijs vind ik kwaliteit en duurzaamheid belangrijk. 


Geen Dom Bontje

Wat hebben Famke Louise, Koningin Máxima, Natasja Froger, Yolanthe Sneijder-Cabau en Sylvie Meis met elkaar gemeen? Zij werden allemaal ooit tot Dom Bontje gekozen. Met een faux fur jas zal dat mij nooit overkomen. Het is een fijn idee om een jas te dragen die niet van dieren is gemaakt. In de bontindustrie worden elk jaar onnodig miljoenen dieren gedood. Of je nu vegan bent of niet deze jas kun je dragen vrij van schuldgevoel. 
Ik draag mijn faux fur jas met liefde elke dag.