Kleren maken de man, of in dit geval de vrouw. De kleding die je draagt, geeft de buitenwereld een beeld van wie jij bent als persoon. Kleding zegt enorm veel over een persoon en zijn of haar leven. Vandaar dat je als een vrouw van de wereld een juist beeld wil afgeven. Je wil laten zien dat je met de laatste trends meegaat, maar toch een eigen twist geeft aan de kleding die je draagt. Soms is dit lastig. Door alle (online) winkels en modebladen zie je door de bomen het bos niet meer. Al die tips en aanbevelingen qua kleding. Het is simpelweg lastig. Vandaar dat ik even kort de drie voornaamste modetrends van dit moment heb samengevat. Het leuke van deze trends is dat je hier zelf gemakkelijk een eigen draai aan kunt geven.

Streetwear

Streetwear is oorspronkelijk ontstaan bij verschillende subculturen, zoals skaters en hiphop. Deze subculturen gingen opzoek naar hun eigen stijl. Dit resulteerde in verschillende stofjes, kleuren en printjes. Streetwear differentieert zich van de high fashion doordat het niet met échte fashion heeft te maken, maar meer met de manier van leven. Waar vroeger alleen de mensen van een bepaalde subcultuur meeliepen, wordt het vandaag de dag steeds populairder. Zo adopteren grote merken deze stijl steeds meer. Het is een grote inspiratiebron voor grote modehuizen. Het merk ‘daily paper’ speelt in op deze stijl. Het is een bekend merk onder de jeugd. Daily Paper kenmerkt zich door de opvallende truien, jassen en broeken. Door de opvallende kleuren en vormen is het merk niet meer uit het straatbeeld weg te denken.

Bloemenprint

Een ander trendalert is de bloemenprint. Het is al een tijdje in trek onder de influencers en modehuizen. Toch is het een stijl die niet voor iedereen is weggelegd. Als vrouw van de wereld kun je deze stijl ongetwijfeld aan, ook al kan het best heftig ogen. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met een kleine touch, als een bloemensjaaltje of tas met bloemenprint. Dit staat enorm mooi bij een effen look. Ook zijn schoenen met bloemenprint erg gaaf. Kies bijvoorbeeld voor een sleehak met bloemetjes. Ben je meer een durfal? Ga dan voor de volledige bloemenprint op een blouse of jasje. Fijn is dat je tegenwoordig veel mag mixen met elkaar. Niks is te gek! Zeker niet voor een global woman.

Nep bont

Nep bont of Faux Fur is dé trend van dit moment qua jassen. Overal op straat lopen influencers met een lange of korte jas van nep bont. Je ziet ze in allerlei kleuren, zoals lichtroze of legergroen. Ook zie je verschillende printjes. Naast jassen zijn ook o.a. handschoenen, tasjes en sjaals bekleed met nep bont. Een voordeel is dat het chique oogt en lekker zacht is. Hierdoor ben je zowel mooi als warm aangekleed. Dit is zeker geen overbodige luxe in deze koude periode!