Verliefd op Bali

Toen ik 22 was ging ik voor de eerste keer naar Bali. Ik was twee jaar daarvoor begonnen met surfen en na een aantal vakanties naar Frankrijk en Portugal was het tijd om te gaan surfen in een van beste surflocaties ter wereld. Ze noemen Bali niet voor niets het eiland van de goden. Het was een fantastische ervaring om hier te surfen en te verblijven. De stranden zijn absoluut prachtig en er zijn hele leuke feestjes. Om deze reden besloot ik in het jaar erna een langere rondreis Indonesië te doen en niet alleen Bali te bezoeken. In dit artikel bespreek ik de rondreis en wat de mooiste locaties zijn in Indonesië.

Ik begon mijn trip opnieuw in Bali. Om specifiek te zijn ik ging terug naar Canggu. Een fantastisch surfer paradijs waar er een rustige fijne sfeer is. Bali heeft namelijk het nadeel dat het steeds meer toeristisch wordt. Het is een feesteiland voor Australiërs zoals wij in Europa bijvoorbeeld Ibiza hebben. Daarom kun je de hoofdstad Kuta in Bali beter vermijden.
Canggu ligt een stuk boven Kuta en is dus veel rustiger. Maar er zijn nog steeds leuke feestjes en er is veel te doen.

Gili en Lombok

Als je echt meer rust wilt en bijvoorbeeld ook wilt gaan duiken kun je het beste naar het Noorden van Bali gaan. Hier liggen prachtige villa’s en is de zee rustiger. Ideaal dus om te snorkelen en duiken. Niet alleen op Bali zelf is er een hoop te doen. Als je langere tijd in Bali verblijft kun je ook fantastisch om Bali heen reizen. Tussen Bali en Lombok, een eiland wat ik ook nog zal bespreken, liggen de drie Gili Eilanden. Deze eilanden zijn zeer verschillend van elkaar. Er zijn twee eilanden die fantastisch rustig zijn en vooral door families bezocht worden. Een eiland is een feesteiland waar backpackers losgaan. Als je dus een rustige reis wilt kun je beter niet naar het feesteiland gaan.

Naast Bali, verder dan de kleine Gillis eilanden ligt Lombok. Lombok is soortgelijk aan Bali maar niet zo populair nog. Dit heeft onder andere te maken dat Bali een van de weinige plekken in Indonesië is waar niet de Islam de voornaamste godsdienst is. Desondanks wordt Lombok ook steeds populairder. Veel reizigers die Bali te toeristisch vinden worden trekken nu namelijk naar Lombok. Lombok heeft ook absoluut fantastische surflocaties. Je kunt bijvoorbeeld met een boot naar de surflocatie en daar in het water springen.