Als je een borstoperatie hebt gehad, is vaak een bijkomend gevolg dat je niet meer iedere bh onbezorgd kan dragen. Het gevaar is dat de bh niet ondersteunend genoeg is en bovendien niet beschermend genoeg. De borst moet goed op zijn plek blijven, dus is het belangrijk dat je een geschikte bh draagt hiervoor. Vaak is de prothese bh een juiste oplossing hiervoor. Prothese bh’s komen tegenwoordig in verschillende soorten en maten, waardoor het moeilijker wordt om een juiste bh te kiezen. In deze blog wil ik je een aantal tips geven bij het kopen van de juiste prothese bh.

Tips

Allereerst is het belangrijk om na te gaan waarom jij een prothese bh nodig hebt. Is dit vanwege een borstvergroting? Dan is het erg belangrijk dat alles op de juiste manier blijft zitten en heelt. Het is dan aan te raden om een prothese bh te zoeken die de volledige borsten bedekken. Dit is al snel het geval bij prothese bh’s, maar let hier alsnog goed op! Ook zijn de bandjes erg belangrijk. Over het algemeen zitten de bandjes van prothese bh’s smaller op de rug, waardoor de borsten minder zwaar zouden moeten aanvoelen. De bh’s zijn vaak zo ontworpen, dat je geen last zou moeten hebben van de bandjes en het gewicht van de borsten. Ook worden de bandjes doorgaans zacht gemaakt, waardoor het snijdende gevoel er niet zou moeten zijn. Bespreek altijd goed in de winkel met de medewerker wat jouw angsten zijn en wat jij denkt nodig te hebben. Vaak staat er personeel in de winkel dat goed op de hoogte is van borstoperaties en bijbehorende prothese bh’s, dus je kunt zeker vertrouwen op deze medewerkers.

Lingerie

De prothese bh’s zijn, ondanks alle verschillende soorten en maten van tegenwoordig, over het algemeen niet de meest sexy en aantrekkelijke bh’s. Je kunt tegenwoordig wel een prothese bh vinden met zwart kant, maar het blijft nou eenmaal zo dat de bh de volledig borst bedekt en bovendien meer een praktisch stuk ondergoed is. De angst voor vrouwen is dan ook vaak dat ze met een prothese bh niet meer sexy kunnen zijn, of aantrekkelijk voor hun partner. Deze angst zou ik willen wegnemen, door je te wijzen op het feit dat niet alleen bh’s lingerie zijn. Er komt veel meer kijken bij lingerie. Zo kun je de sexy look creëren door een mooie ondergoed aan te trekken, met wellicht een passend paar stockings en een zijden kimono. De aandacht zal zo worden verplaatst, dat niemand meer door heeft dat je een prothese bh draagt!