Als vrouw van de wereld ben ik continu op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, trends en veranderingen op het gebied van lifestyle. Zo viel het mij op dat gellak ineens een opkomst heeft meegemaakt. Er zijn bijvoorbeeld enorm veel bedrijven die nu een set gellak aanbieden zodat je alles in huis hebt om zelf gelnagels te creëren. Yinger is daar een voorbeeld van. Aangezien ik op een gegeven moment echt iedereen hoorde over gellak, besloot ik zelf zo’n setje bij Yinger te bestellen. Vandaag was het dan eindelijk zo ver: ik ga mijn ervaring als wereldvrouw met gellak delen met jullie!

Beetje vreemd maar wel makkelijk

Om eerlijk te zijn moest ik in het begin wel eventjes wennen aan het idee van gellak. Gellak ligt namelijk wat dikker op je nagel dan gewone nagellak. Bovendien moet je een speciale lamp gebruiken waardoor de gel wordt uitgehard. Dit leken naar mijn idee eigenlijk wat veel handelingen, maar toen ik het een aantal keer gedaan had was het kinderspel! Het setje van Yinger was namelijk geleverd met een duidelijke uitleg. Hierdoor kon ik gelijk aan de slag. Nadat ik mijn linkerhand gelakt had, had ik de techniek van het nagellakken met gellak een beetje onder de knie. Kortom, het was een beetje vreemd maar wel lekker makkelijk.

Lang genieten in stijl

Nadat ik mijn nagels netjes had gelakt met het gellak setje van Yinger was ik erg benieuwd hoe lang het mooi zou blijven. Ik was niet teleurgesteld. Als wereldvrouw ben ik regelmatig van alles aan het doen. Hierdoor raakte mijn nagellak altijd erg snel beschadigd. Na een paar dagen kon ik de aceton beter maar op gaan zoeken, want dan zag het er niet meer uit. Dat was wel anders met de gellak van Yinger. Met mijn netjes gelakte nagels kon ik maar liefst twee weken volledig in stijl rondlopen. Ik kan eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo lang met zulke mooie nagels heb rondgelopen. Wanneer jij (net als ik) altijd in de weer bent en nagellak zoekt waar je lang van kunt genieten, dan raad ik echt gellak aan.

Nog wat handige tips

Uiteraard is gellak niet zoals gewone nagellak. Daarom moet je met bepaalde dingen een beetje opletten. Let er bijvoorbeeld op dat je jouw nagels niet stuk trekt. Veel dames onder ons (quilty!) krabben vaak de lak van de nagels wanneer er stukjes los komen te zitten. Doe dit echter niet met gellak. Je kan namelijk op die manier erg eenvoudig je nagels beschadigen. Haal liever gewoon eenvoudig de lak eraf met aceton. Ook met gellak gaat dit ontzettend makkelijk. Buffen jij vaak je nagels met een buffervijl om zo je nageloppervlak glad te maken? Doe dit maar niet als je gellak op gaat doen. Door het buffen maak je jouw nagels namelijk een stuk dunner. Dat is niet zo handig in combinatie met gellak.