Langzaam maar zeker wordt het ook hier steeds warmer (alhoewel je het nooit echt zeker weet in Nederland, toch?) Een van de dingen die ik het leukste vind aan warmer weer, is het lekkere eten. Op de een of andere manier krijg ik veel meer zin om te koken als ik er daarna buiten, onder begeleiding van een zomerbriesje, heerlijk van kan gegeten. En dit doe ik het liefst met een ingrediënt in mijn eten dat je misschien niet zou verwachten in je alledaagse zomerkostje: zuurkool. Maar vergis je niet, zuurkool zit vol met probiotica en andere stofjes en is ook in de zomer, als het warm is, erg lekker. Plus, je kan er leuke dingen mee.

Mama’s beroemde mango-zuurkool-tortilla’s

Schrik niet, ik heb deze wraps al sinds dat ik klein was elke zomer gegeten, en ze zijn heerlijk!

Wat heb je nodig (voor 4 personen)?

Kruidenzuurkool (Probiotica-gevuld!) (520 gram in totaal)
Mangoschijven op siroop (rond de 440 gram)
Runderrookworst (rond de 250/300 gram)
Crème fraîche (125 milliliter)
Flour tortilla’s (ongeveer 350 gram/8 stuks)
Zout en peper

Wat moet je doen?

Verwarm de zuurkool volgens de gebruiksaanwijzing op het zakje (wees gerust, de probiotica blijft erin!) en voeg hier 4 eetlepels siroop van de mangoschijven aan toe. Verwarm de rookworst ook volgens de instructies. Snij de rookworst in kleine blokjes en meng deze rustig door de zuurkool. Laat de mangoschijven uitlekken, snij ze in blokjes, en voeg ze ook toe. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Verwarm de tortilla’s volgens de instructies op het pakje. Pak een tortilla, smeer deze in met een goede laag crème fraîche (tip: voeg een beetje mango siroop toe aan de crème fraîche voor een diepere smaak) en vul de tortilla daarna met het zuurkoolmengsel (al die probiotica!). Vouw de tortilla op door eerst de onderkant naar binnen te bouwen, dan de zijkanten en als laatste de bovenkant. Als een envelopje.

Dit recept doet me denken aan lange avonden op het terras, met mama aan de wijn en papa aan het bier, en ik aan de limonade met een rietje met van die glitterfranjes. Een klein parapluutje dat ik in mijn haar stak (of, nog beter, bij papa). De lampionnetjes in de tuin die langzaam wiegden op de wind, de smaak van mango en zuurkool (probiotica doet zijn werk!) en rookworst die zelfs in de zomer nog lekker is (of misschien wel lekkerder). Dus, wees niet bang voor zuurkool in de zomer, wie weet krijg jij er wel net zo’n goede herinneringen aan als ik! Kook ze!