Waar jaren geleden de mannen domineerden in de diverse watersporten zie je de laatste jaren een verschuiving plaatsvinden. Steeds meer vrouwen weten zich prima te redden op het water en watersporten worden door steeds meer dames beoefend. Zowel op topniveau (denk aan topzeilster Marit Bouwmeester) als op recreatief gebied zijn vrouwen in opmars. Een goede wetsuit is een hele goede investering als je een watersport beoefent. Dankzij de hoeveelheid vrouwen in de watersport zie je dat watersportkleding steeds meer modebewust wordt, dus deze zomer ga je heel trendy het water op in je wetsuit.

Een wetsuit voor watersport op ieder niveau

Als je net begint met het uitoefenen van een watersport kan je misschien denken dat het voldoende is om dit in je oude kloffie te doen. Een mooie outfit is toch alleen bedoeld voor mensen die er heel goed in zijn? Nee! Juist als je net de eerste stappen zet in een nieuwe watersport is het belangrijk om een goede en veilige outfit aan te hebben. Een wetsuit is dan eigenlijk de allerbeste keuze. Je zal vast vaak in het water vallen als je nog niet veel geoefend hebt en als je een wetsuit aan hebt ben je goed beschermd tegen schaaf- en snij wondjes.

Beschermd tegen de zonnekracht

In de zomer ligt zonverbranding op de loer, zeker als je op het water bent. Voor je het weet is je huid verbrand door de combinatie van de sterke zonnekracht en reflecterend water. Goed smeren met zonnebrand is natuurlijk essentieel, maar ook het dragen van een wetsuit beschermt je goed tegen de Uv-straling van de zon. De stof van de wetsuit houdt namelijk Uv-straling tegen, zodat je onbezorgd kan genieten van je watersport. Denk er wel aan om het onbedekte deel van je huid regelmatig in te smeren.

Voel je een vrouw van de wereld op het water

Met een beetje doorzettingsvermogen zal je merken dat je je watersport onder de knie begint te krijgen. Trek een mooie, trendy wetsuit aan en je voelt je echt een vrouw van de wereld. Nog een voordeel van watersport; je verbrandt super veel calorieën tijdens het sporten. Daarnaast kweek je flink wat spieren, dus onder je wetsuit vormt zich een prachtig “summerbody”. De combinatie van het onder de knie krijgen van je watersport en het vormen van een strak figuur zorgt natuurlijk voor een enorme zelfvertrouwen boost.