MKB aandelen in bepaalde bedrijven kunnen je veel opleveren. Maar dat niet alleen. Met de koop van MKB aandelen ondersteun je een bedrijf in de groei en uitbouw. Je verleent het bedrijf kapitaal waarmee het (succesvolle) voortbestaan kan worden vervolgd en uitgebreid. Als vrouw van de wereld is het een overweging om jouw eventuele kapitaal hierin te beleggen. Maar hoe werkt dat dan precies? Dat lees je hier.

MKB: waar staat het voor?

MKB is een veelgehoorde afkorting, maar wat betekent het eigenlijk? De afkorting staat voor midden- en kleinbedrijf. In Nederland hebben we het dan over ondernemingen die uit maximaal 250 man personeel bestaat. Je vraagt je misschien af of er veel van dat soort bedrijven zijn? Ja, heel veel. Het overgrote deel van de Nederlandse ondernemingen en bedrijven is een MKB bedrijf. Het verschil tussen middenbedrijf en kleinbedrijf is het gegeven dat een kleinbedrijf minder dan 50 mensen in dienst heeft.

MKB aandelen maken het verschil

MKB bedrijven zijn vaak kleine familiebedrijven die vanuit zichzelf niet zo kapitaalkrachtig zijn, maar wel veel perspectief hebben. Soms ontbreekt het een bedrijf dan aan geld om uit te kunnen bouwen. Daarvoor heb je dus MKB aandelen. Als je als investeerder deze aandelen koopt, draag je bij aan de ontwikkeling van zo’n bedrijf. MKB aandelen worden dan, als het goed is, ook winstgevend. Als een bedrijf groter wordt en meer omzet gaat halen dan betalen jouw aandelen zich uiteraard terug. Los daarvan help je een ander en dat is uiteraard ook een mooie opzet.

Enkele voorbeelden

Een paar voorbeelden die aangeven dat MKB aandelen kopen leidt tot nieuwe groei. Een zeer succesvolle webshop van retro artikelen in Nederland is klaar voor uitbreiding naar Europa. Daarvoor is een nieuw distributiecentrum nodig en een uitbreiding van het assortiment. Met ondersteuning van de verkoop van MKB aandelen kan dit gerealiseerd worden. Nog een voorbeeld betreft een onderneming die zich richt op de fabricage van onder andere kunststofleidingen en tanks. Het bedrijf is een echte voorloper hierin en wil gaan investeren in een nieuwe productiemethode. Ook hier kunnen MKB aandelen het bedrijf verder helpen.

Als vrouw van de wereld kan een investering in MKB aandelen een goede zet zijn. Laat je uiteraard wel goed adviseren door een erkend adviseur voor je aandelen gaat kopen. Maar heb je er vertrouwen in en wil je graag anderen helpen dan kan de aanschaf van MKB aandelen zeker de moeite waard zijn.