Ondanks dat Snapchat een van de grootste social media is, kan het helaas nog altijd voorkomen dat er een Snap storing plaatsvindt. Op deze momenten merk je dat de verhalen van je vrienden niet laden, jijzelf geen foto’s of video’s kunt uploaden of dat je helemaal geen snaps meer kunt ontvangen. Ontzettend vervelend natuurlijk! Gelukkig kun je vaak zelf een groot deel van de problemen oplossen; veel problemen zijn namelijk geen storingen. Als er wel sprake is van een storing bij Snapchat zelf, kun je hiervan een melding maken op storingsite.nl

Verhalen laden niet

Het kan gebeuren dat je een moment vrij hebt, en even weer up-to-date wil zijn met de levens van je vrienden. Dit kan tegenwoordig gemakkelijk via de dienst waar je stories, of verhalen, via Snapchat kunt delen. Het is dan ook lastig als je merkt dat de verhalen van je vrienden niet willen laden. Dit is meestal echter geen gevolg van een Snapchat storing, maar van jouw internetverbinding. Deze werkt niet optimaal, waardoor de verhalen niet geladen kunnen worden. Kijk of de WiFi-ontvangst op jouw smartphone wel aan staat en of je genoeg bereik hebt. 

Jouw video of foto kan niet verzonden worden

Het lijkt het einde van de wereld als je een foto of video van een speciaal moment hebt gemaakt en hem maar niet verzonden krijgt. Toch is er vaak gemakkelijk een oplossing te vinden, die je zelf kunt uitvoeren. Snapchat geeft regelmatig nieuwe updates van de app uit. Om vervolgens optimaal gebruik te kunnen maken van Snapchat is het belangrijk dat je deze nieuwe update op je smartphone of tablet installeert. Anders kan het zijn dat de app niet goed meer werkt. 

Geen snaps kunnen ontvangen

Naast het niet verzonden krijgen van een snap, kan het ook zo zijn dat je geen snaps meer kunt ontvangen. Het kan dan liggen aan een slechte internetverbinding, of een nieuwe update die je nog moet installeren. Als het geen van deze twee mogelijke oorzaken lijkt te zijn, kun je proberen om de app te deïnstalleren en vervolgens weer opnieuw te installeren. Mocht dat nog niet baten, dan kun je jouw smartphone uitschakelen en weer opstarten. Op het moment van uitschakelen worden tijdelijke gegevens gereset en bij het opstarten weer opnieuw verbinding gemaakt met het netwerk. 

Storing bij Snapchat

Een laatste mogelijkheid is dat de oorzaak van het probleem niet aan jouw kant ligt, maar aan de kant van Snapchat. Een storing Snapchat. Snapchat heeft gebruikers over de hele wereld; in ruim 200 landen. Om de diensten van Snapchat in al die landen te kunnen aanbieden, is een ontzettend krachtige server nodig. Een storing kan helaas altijd voorkomen. Als dit het geval is, kun je een melding van de storing maken op storingsite.nl en anderen met hetzelfde probleem helpen. Ook wordt je op storingsite.nl op de hoogte gehouden van het verloop van de storing.