Het lijkt een beetje tegenstrijdig om als global woman te kiezen voor een parketvloer. Je lijkt dan niet echt mee te werken aan het behoud van het milieu. Maar niets is minder waar. Door een goede parketvloer te kiezen, kies je voor duurzaamheid. Want het is niet alleen dat de parketvloer jarenlang mee gaat, ook worden de bomen die gebruikt worden voor deze vloeren duurzaam gekapt. Er is dus geen sprake van ontbossing om jouw vloertje te kunnen produceren. Voor iedere boom die gekapt wordt, wordt minimaal één boom terug geplaatst. Zo werk je dus, dankzij je parketvloer, weer mee aan een betere wereld. Wie had dat gedacht?!

Een parketvloer is niet meer oubollig

De parketvloeren van vroeger waren vooral erg donker en kwetsbaar. Je mocht er niet op hakken over lopen en ook moest je er voor zorgen dat je niets liet vallen. De parketvloeren van nu zijn echt helemaal van nu. Natuurlijk is een parketvloer nog steeds gemaakt van massief hout, maar door de nieuwe soorten toplagen kunnen ze echt wel tegen een stootje. Ook over de kleur zijn nu alleen maar positieve dingen te melden. Je kunt de vloer zo licht of zo donker krijgen als je zelf wilt. Je kunt zelfs verschillende soorten met elkaar combineren voor het effect dat jij voor ogen hebt.
Parketvloer

Een parketvloer voor in je hele huis

Lang geleden was een parketvloer zo duur dat je ‘m alleen in je huiskamer liet leggen. Dat is gelukkig niet meer zo. Je kunt nu je complete huis in de parket laten leggen. Natuurlijk denk je er even goed over na voor je parket in de keuken legt, maar in alle andere niet natte ruimtes kan deze vloer prima gebruikt worden. Dat geeft continuïteit en dat maakt dat je een mooie sfeer krijgt in je huis.

Een parketvloer bestellen, kan dat gewoon online?

Zoals bijna alles kun je tegenwoordig ook een parketvloer prima online bestellen. De beeldkwaliteit van je laptop of pc is inmiddels dusdanig dat je best kunt vertrouwen op de weergave van de kleuren. Ook kun je online direct de plinten en ondervloer bestellen. Zo kun je dus direct aan de gang en je werk afmaken. Let wel: meten is en blijft weten. Je moet er wel voor zorgen dat je genoeg van alles bestelt en niet iets te weinig. Het kan dan zomaar zijn dat de volgende partij parket een andere kleur heeft. Het blijft een natuurproduct.