Als student heb je meestal niet heel veel geld tot je beschikking. Toch wil je natuurlijk ook leuke dingen doen. Voor veel studenten is dit een reden om een bijbaan te zoeken. Maar de meeste bijbanen voor studenten zijn rotwerk. Je zult bijvoorbeeld achter de kassa moeten staan in de McDonalds of dozen inpakken. Het is natuurlijk fijn om geld te verdienen maar je wilt het tegelijkertijd ook naar je zin hebben op je werk. Daarom bespreken we in dit artikel de leukste manieren om geld bij te verdienen als student. Op deze manier kun je bijverdienen en iets doen waar je plezier in hebt.

Hobby

De leukste manieren om bij te verdienen als student begint bij het hebben van een leuke hobby die je in je werk kunt veranderen. Als je iets al doet voor niets, puur voor je plezier is het logisch dat je hier ook plezier in zult hebben wanneer je er je werk van maakt. De vraag is natuurlijk welke hobby’s kun je in betaald werk veranderen en hoe je hier geld mee kunt verdienen.

Lesgeven

Een van de beste manieren om een hobby in je werk te veranderen is door les te gaan geven. Bijvoorbeeld wanneer je al jarenlang met veel plezier een muziekinstrument bespeeld is het heel goed mogelijk om les te geven aan andere mensen en hier goed voor betaald te krijgen. Maar ook als je interesse hebt in een specifiek onderwerp zoals geschiedenis of goed bent in biologie dan kun je geld verdienen met bijles geven. Wanneer je besluit dit te gaan doen wil je natuurlijk klanten vinden. Je kunt dit via via doen maar het is ook een idee om een website op te zetten en daarna gebruik te maken van sociale media om nieuwe klanten te vinden.

Services en optreden

Wanneer je een vaardigheid hebt kun je deze ook aan klanten aanbieden als een service. Wanneer je erg goed bent in fotografie kun je bijvoorbeeld aanbieden om foto’s te maken voor bedrijven of mensen op hun bruiloft. Je kunt hier goed geld verdienen. Als je muziek doet kun je optreden op feesten, veel mensen zijn op zoek naar een DJ. Houd er rekening mee dat een DJ set huren noodzakelijk zal zijn tenzij je er zelf een in je bezit hebt. Wanneer je op deze manier je services aanbiedt zul je geld verdienen maar ook geld uitgeven. Wanneer je jezelf als klein bedrijfje registreert kun je deze aangeven als bedrijfsuitgaven.