Alle bedrijven zijn natuurlijk professionele omgevingen waar gewerkt wordt. Maar aangezien de meeste mensen zo’n veertig uur per week op hun werk doorbrengen is het ook heel belangrijk dat het een prettige en soms ook gezellige omgeving is waar iedereen goed met elkaar overweg kan. Voor bedrijven betekent dit dat er verschillende manieren zijn om een goede werksfeer te bewerkstelligen. Zo kun je een goed HR-departement hebben, dagelijkse lunches of wekelijkse borrels organiseren en er is natuurlijk het bedrijfsuitje. Een keer in de paar maanden met het gehele bedrijf wat leuks gaan doen buiten het kantoor is een ontzettend goede manier om een fijne werksfeer te creëren. In dit artikel bespreken we een aantal leuke bedrijfsuitjes om te doen met het bedrijf.

Escapediner

Een van de meest traditionele bedrijfsuitjes is natuurlijk een diner. Gaan eten met de iedereen in een mooi restaurant is hartstikke leuk maar misschien ook een beetje standaard. Een goede manier om van een bedrijfsdiner een bijzondere ervaring te maken is een escape diner. Soortgelijk aan de escaperoom zul je tijdens dit diner puzzels moeten oplossen om te ontsnappen. Hier is ook teamwerk voor nodig. Tegelijkertijd kun je natuurlijk wel gewoon genieten van het diner.

Driften

Een ontzettend origineel idee voor een bedrijfsuitje, maar wel ook iets duurder, is driften. Dit is een ideaal bedrijfsuitje voor kleine teams die graag iets avontuurlijks willen doen. Een driftcursus waar je rond een baan scheurt is fantastisch en een bijzondere ervaring. Houd er wel rekening mee dat dit iets best wel specifieks is. Ga daarom na dat iedereen dit een leuk idee vindt.

Cocktailcursus

Over het algemeen eindigen veel bedrijfsuitjes in een bar waar er wat gedronken wordt. Zeker tijdens de feestdagen aan het einde van het jaar is het heel gebruikelijk om met het hele bedrijf te feesten en natuurlijk ook te drinken. Je kunt een bedrijfsuitje doen waar je cocktails leert maken. Zo kun je samen met je collega’s prachtige drankjes maken en die daarna natuurlijk ook opdrinken.

Paintball

Voor een meer sportief bedrijfsuitje is paintball een fantastische optie. Een steeds populairder wordende activiteit, tijdens paintball kun je op een veilige manier rondrennen in een bos en je schietvaardigheid en tactische vaardigheden testen. Paintballen is niet gevaarlijk maar kan wel wat pijn doen. Zorg er dan ook bij deze activiteit voor dat iedereen het leuk zal vinden. Je wilt natuurlijk dat iedereen plezier heeft tijdens het bedrijfsuitje.